És escriptora i llicenciada en Història, amb especialitat en Història de l’Art, per la Universitat de Barcelona.
Autora de set novel·les entre les quals destaquen L’hospital dels pobres (Columna), Temps de família (Premi de Novel·la Històrica Nèstor Luján 2015), Amor a l’art (Premi Prudenci Bertrana 2021). La seva darrera novel·la és Les noies de Sants (Columna 2024), un homenatge a
algunes dones de la seva família, autèntiques heroïnes quotidianes del seu temps. La seva obra ha estat traduïda al castellà i algun títol a l’alemany.
Compagina l’escriptura amb la gestió i organització d’activitats culturals i
participa en conferències, cursos universitaris, taules rodones, clubs de lectura, certàmens literaris, festivals i rutes literàries.
Llicenciada en Filologia Catalana i escriptora de novel·la infantil i juvenil de llarga trajectòria, amb més d’una seixantena de títols publicats, entre els quals destaquen Lior, Un estiu amb l’Anna i, més recentment Ella, El cant del cigne i La marca del Lleó, escrita a quatre mans amb la Glòria Sabaté. Dins de la narrativa per a adults és autora de La noia de la biblioteca, Somnis a mida (novel·la traduïda a més de deu llengües), L’aroma del temps, Tota una vida per recordar, La vida secreta de la Sylvia Nolan.Ha guanyat diversos premis: el Carmesina, el Ciutat d’Olot, El Carlemany i el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes 2020 per Tota una vida per recordar. La seva darrera novel·la és Benvolguda senyora Christie.
Glòria Sabaté MarIn és doctora en Filologia i professora a la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Autora de diversos estudis acadèmics sobre literatura i cultura medievals, compagina la seva activitat docent i acadèmica amb l’escriptura. La filla de Lilith (EdicionsB 2016) va ser la seva primera novel·la, i va guanyar el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica el 2020 amb El vel de la deessa (Columna). També és coautora de la novel·la juvenil La marca del lleó (Fanbooks 2020), dels llibres il·lustrats Bruixes (Bindibooks 2021) i Fades (Bindibooks 2023) i del llibre sobre remeieres i trementinaires Medicina en femení (Cossetània 2023).
Historiadora de l'art
Va començar la seva carrera professional a Sotheby's Londres com a coordinadora de subhasta del departament. El 2020, va tornar a
Barcelona per a gestionar una col·lecció particular i després de dos anys es va unir a l'equip del Museu Picasso de Barcelona com a assistent de coordinació. El maig de 2022 va fundar el pòdcast “El Mundo del Arte con Carmen Corbera" .Des de desembre de 2024, és la responsable del departament d'Art i Cultura de Grupo Hotusa.
Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i va obtenir matrícula d'honor en Direcció, Guió i Muntatge a The London International Film School. Ha estat professor de l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) de 1997 al 2008. Actualment és professor de Màster d’interpretació a Barcelona.El 1990 va guanyar el premi al millor curtmetratge del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges per For God’s Sake. El 2026 va ser nominat al Gaudí a la millor pel·lícula per a la televisió per El mètode Grönholm.
Llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Entre els seus llibres destaquen El pont dels jueus (2007), L’arqueòleg (2010); L’últim abat (2012), i El primer heroi (2014), que també han estat traduïts a diverses llengües. L’any 2018 va guanyar el Premi Ramon Llull amb La força d’un destí i el 2022 el Prudenci Bertrana amb El fabricant de records. El seu darrer títol publicat és La Muntanya del tresor que narra els fets ocorreguts a Montserrat durant el període de la Guerra Civil.
Conrea la pintura, l'escultura, l'escenografia, la joia d'autor i la il.lustració. Exposicions i intervencions a diferents llocs de Catalunya i Europa des del 1975 fins avui, ininterrompudament. Paral.lelament, treballa la docència i la divulgació artística a escoles, instituts, centres d'art, Universitat de Barcelona, Aules d'Extensió Universitària, biblioteques, Catalunya Ràdio, BTV, TV3...
"L'art l'entenc com una necessitat per construir una societat més evolucionada, compromesa, lliure i feliç".
Enric Nogueras Abelló (Barcelona, 1972) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull. Posteriorment va fer formació superior en Marketing i Management Empresarial a l’escola de negocis ESADE. Després de treballar a diferents mitjans de comunicació va dedicar el seu temps a la Direcció de comunicació corporativa en empreses i institucions de caràcter internacional, abans de crear la seva pròpia companyia, EditBCN Integral Communication. És professor associat de la universitat on es va llicenciar.
És una historiadora i filòloga catalana, des de l'any 1997 es dedica professionalment a l'escriptura. D'ençà d'aleshores ha publicat més de setanta llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil. Per la seva trajectòria ha rebut diversos premis com el Nèstor Luján per Intrigues de palau (2006), el Barcanova de literatura infantil i juvenil per Akanuu, l'arquer persa (2005) o el Lola Anglada de contes per a infants pel recull On s'amaga la por (2002). El 2018 va guanyar el premi Prudenci Bertrana per El Far (2018).
Llicenciada en Comunicació Àudio-visual (UAB), és periodista i divulgadora de cinema. Fa tallers, cursos i xerrades de cinema a diferents centres. És co-fundadora del col·lectiu de cinema Hotel Elèctric, organitzador del Mercat del Film de Mataró, i directora artística del Som Cinema, Festival de l'Audiovisual Català de Lleida. També participa al programa de ràdio La Cinemoteka. És membre de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogèfics (ACCEC), i ha escrit sobre cinema a diversos mitjans.
© Drets d'autor. Tots els drets reservats.
Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones
Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.